საუკეთესო რესტორნები წვეულებისთვის და კორპორატიული ღონისძიებებისთვის
წვეულებები და კორპორაციული საღამოები მნიშვნელოვანი ღონისძიებებია ჩვენს ცხოვრებაში, რომლებიც განსაკუთრებული ფორმით უნდა აღინიშნოს. იქნება ეს დაბადების დღე, იუბილე, ქორწილი, ნიშნობა თუ კორპორაციული ღონისძიება - ყველა მათგანი სრულყოფილ დაგეგმვას მოითხოვს, რათა სტუმრებმა დროის სასიამოვნოდ გატარება შეძლონ.
რესტორნის შერჩევა ერთ-ერთი უმნიშვნელოვანესი გადაწყვეტილებაა, რომელიც ღონისძიების დაგეგმვისას უნდა მიიღოთ, რადგან რესტორანი ღონისძიების ცენტრალური ნაწილია და სტუმრების გამოცდილებას პირდაპირ განსაზღვრავს.
რესტორანი წვეულებისთვის არა მხოლოდ კომფორტული და ვიზუალურად მომხიბლავი, არამედ ღონისძიების სპეციფიკისა და სტუმართა რაოდენობის შესაბამისიც უნდა იყოს.
აქედან გამომდინარე, რესტორანი კორპორაციული ღონისძიებებისთვის მართლაც რთულად შესარჩევია. “წისქვილი ჯგუფი” კი ამ ბლოგპოსტით გადაწყვეტილების მიღებას მნიშვნელოვნად გაგიმარტივებთ.
რესტორანი წვეულებისთვის - პრაქტიკული რჩევები და რეკომენდაციები სივრცის შესარჩევად
როგორც უკვე აღვნიშნეთ, რესტორნის შერჩევა კომპლექსური პროცესია, რომელიც დიდ დროსა და ენერგიას მოითხოვს.
ამ პროცესის გასამარტივებლად კი რამდენიმე ფაქტორის გათვალისწინებაა მნიშვნელოვანი:
ტერიტორია - და რამდენად შეესაბამება ის თქვენს მიზნებს. რამდენად მოხერხებულადაა განლაგებული სარესტორნო სივრცე, როგორია ტევადობა, აქვს თუ არა საპარკინგე სივრცე (და რამდენ ავტომობილზე გათვლილი), და რესტორნის ადგილმდებარეობა (ქალაქის ცენტრში, გარეუბანში, თუ ქალაქგარეთ).
“წისქვილი ჯგუფი” სტუმრებს რამდენიმე სივრცეს სთავაზობს, რომლებიც განსხვავდება სტილით, ტევადობითა და დიზაინით. შეგიძლიათ აარჩიოთ სივრცე როგორც დიდი და კულტურული ელემენტებით დატვირთული, ისე საშუალო, და პატარა მასშტაბის მშვიდი წვეულებებისა და კორპორატიული ღონისძიებებისთვის.
- კოპლექსი ბელიაშვილზე “წისქვილი ჯგუფის” ყველაზე მრავალფეროვანი პროექტია და, შესაბამისად, სივრცეების ფართო არჩევანს გთავაზობთ. კომპლექსის ნაწილია ცნობილი ეთნო წისქვილი - უნიკალური რესტორანია, რომელიც ნაწილობრივ მუზეუმია და ინტერიერი ქართული ტრადიციული ელემენტებითაა გაფორმებული. ეთნო წისქვილი ვიზიტორებს სთავაზობს უნიკალურ პროგრამას, რომელიც ქართულ ცეკვასა და ფოლკლორს აერთიანებს.
სივრცე კომფორტულად იტევს 180 ადამიანს და იდეალური არჩევანია წვეულებებისა და ღონისძიებებისთვის რომელზეც უცხოელი სტუმრების დაპატიჟებას აპირებთ. აქვე კომპლექსის ტერიტორიაზეა სანადიმო - რომელსაც ეთნო წისქვილისგან განსხვავებით უფრო თანამედროვე ინტერიერი აქვს, თუმცა დიზაინში აქაც გამოყენებულია ქართული ტრადიციული ელემენტები და ასევე შემოგთავაზებენ მუსიკალურ-ქორეოგრაფიულ პროგრამას. რესტორანი 150 ადამიანზეა გათვლილი.
მესამე სივრცე, რომელსაც დიდი ღონისძიების დაგეგმვისას ყურადღება უნდა მიაქციოთ ღვინის ეზოა, განსაკუთრებით თუ გაზაფხული-ზაფხულის სეზონზე გეგმავთ. სივრცე ნახევრად ღიაა და 180 ადამიანს იტევს. ღვინის ეზოში, მეორე სართულზე მდებარეობს ღვინის დარბაზიც, რომელიც 60 ადამიანს იტევს. თუ შედარებით მცირე მასშტაბის სივრცე გჭირდებათ უფრო ვიწრო წრეში კომფორტული საღამოს გასატარებლად, ყურადღება მიაქციეთ ინდივიდუალურ შემინულ სივრცეში განთავსებულ შუშის სახლს სადაც 18 ადამიანი ეტევა ან სათავადოს, 25 ადამიანზე გათვლილ XVII-XVIII საუკუნისათვის დამახასიათებელი ინტერიერის დარბაზს, რომლითაც უცხოელ სტუმრებს განსაკუთრებით მოხიბლავთ.
- წისქვილი ტერასა - “წისქვილი ჯგუფის” ახალი სივრცე თბილისის შუაგულში, 800კვ.მ-ზეა გაშლილი და რამდენიმე სივრცედ იყოფა. ერთი დახურული სივრცეა ღია სამზარეულოთი, მეორე მცირე ვიტრაჟული დარბაზი საიდანაც პანორამული ხედებით უამინდობაშიც შეგიძლიათ დატკბეთ, ხოლო ბოლო და ყველაზე შთამბეჭდავი კი დიდი, სრულიად ღია გამწვანებული ტერასაა, რომელიც ითავსებს საზაფხულო ბარსა და სცენას. რესტორანი სრულად 350 ადამიანზეა გათვლილი, ხოლო უშუალოდ ღია ტერასაზე 175 ადამიანი ეტევევა. ეს უკანასკნელი იდეალურია ნაკლებად ფორმალური წვეულებებისა და ღონისძიებებისთვის. ყოველ საღამოს 9 საათზე წისქვილი ტერასაზე ცოცხალი მუსიკის პროგრამა იწყება. წისქვილი წყნეთში ან წისქვილი მცხეთაში - თუ ქალაქის მახლობლად მოხერხებულ ადგილას ეძებთ ფართომასშტაბიანი წვეულების ან კორპორატიული ღონისძიებისთვის, რომელიმე ამ რესტორნის არჩევა შესანიშნავი ვარიანტია. ორივეს აქვს როგორც ფართო შიდა სივრცე, ისე დიდი ტერასა. ნებისმიერ სეზონზე (თუ ამინდში) შეგიძლიათ დარწმუნებული იყოთ, რომ თქვენი სტუმრები აქ საუკეთესო დროს გაატარებენ.
- “თეატრის” სივრცე -“თეატრი” მულტიფუნქციურ პავილიონს წარმოადენს, რომელშიც სრულიად ახალი ტიპის, SHOW & DINNER გამოცდილება შეგეძლებათ მიიღოთ. სივრცე სრულფასოვნად იტევს 400 სტუმარს, ხოლო ფურშეტის შემთხვევაში 1200 სტუმრამდე მიღებაა შესაძლებელი. “თეატრი” პერსონალიზირებულ სერვისებს სთავაზობს სტუმარს, მათ შორის ფოტო და ვიდეოგადაღება, სივრცის ვიზუალის დიზაინი, ტრასპორტი, პიროტექნიკა, ქორეოგრაფიული და მუსიკალური პროგრამები. ხმის რეჟისურაზე, სცენასა და განათებაზეა პასუხისმგებელია მაღალკვალიფიციური პროფესიონალებისგან დაკომპლექტებული ტექნიკური ჯგუფი. დეტალები ღონისძიების ბუნებიდან გამომდინარე ისაზღვრება და პროგრამაც ინდივიდუალურად დგება. მაგალითად, თუ ქორწილს გეგმავთ, “თეატრის” სივრცეში (როგორც ღიაში, ისე დახურულში) შესაძლებელია ხელის მოწერა, ნეფე-პატარძლისთვის ცეკვის შესწავლა და გამორჩეული კოსტიუმების შერჩევა.
ინტერიერის დიზაინი - ინტერიერის დიზაინი განწყობასა და ატმოსფეროს ქმნის წვეულებისთვის. რესტორანი წვეულებისთვის მაქსიმალურად უნდა შეესაბამებოდეს ღონისძიების სტილს, ხასიათსა და სპეციფიკას.
მაგალითად, თუ რესტორანი კორპორაციული ღონისძიებებისთვის გჭირდებათ, უპრიანია აირჩიოთ კლასიკური და ელეგანტური დიზაინი, მაშინ როდესაც უფრო არაფორმალური წვეულებისთვის შეიძლება უფრო თამამი და თანამედროვე სტილი იყოს შესაფერისი.
თუ გსურთ წვეულება ქართული ტრადიციული ელემენტებით გაფორმებულ სივრცეში გამართოთ, “ეთნო წისქვილი” საუკეთესო არჩევანია. მენიუ იმ კერძებს მოიცავს, რომლებიც საქართველოს გასტრონომიული კულტურის უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. სივრცე ინტერიერითაც გამოირჩევა. ის, გარკვეულწილად, მუზეუმსაც კი წააგავს.
უნიკალურია რესტორნის ადგილმდებარეობაც, რადგან მის ტერიტორიაზე ბუნებრივი ჩანჩქერი ჩამოედინება.
ამასთან ერთად, “ეთნო წისქვილი” სტუმრებს ყოველდღიურად სთავაზობს ქართული ცეკვისა და ფოლკლორული მუსიკის პროგრამას, რომელიც საშუალებას მოგცემთ ქართული კულტურის ჯადოსნურ ბუნებაში ბოლომდე ჩაიძიროთ.
მიუხედავად “წისქვილის” რესტორნების სპეციფიკური დიზაინისა, ისინი ღონისძიების ორგანიზატორებს სივრცის პერსონალიზების საშუალებას აძლევს. ეს კი განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია, თუ ორგანიზატორს წვეულების თემის შექმნა თავად სურს.
მენიუს მრავალფეროვნება - კვების მრავალფეროვნება უმნიშვნელოვანესია სტუმრებისთვის სასიამოვნო წვეულების გასამართად. საუკეთესო შემთხვევაში, რესტორანი უნდა გთავაზობთ ფართო არჩევანს როგორც ძირითად კერძებში, ისე დესერტებსა და სასმელებში.
მნიშვნელოვანია რესტორანი წვეულებისთვის საჭირო ყველა მოთხოვნას პასუხობდეს - სასურველია მზადდებოდეს როგორც ცხოველური, ისე ვეგეტარიანული და ვეგანური კერძები.
ეს მიდგომა წვეულების ყველა სტუმრის მაქსიმალურ კომფორტს უზრუნველყოფს და მათთვის საუკეთესო გამოცდილების შექმნაზე იზრუნებს.
მომსახურების ხარისხი - იდეალურ შემთხვევაში, რესტორანს უნდა ჰყავდეს საკმარისი რაოდენობის გამოცდილი და კვალიფიციური პერსონალი, რომლებიც დროულად და პროფესიონალურად მოემსახურებიან სტუმრებს.
ასევე მნიშვნელოვანია, რომ მათ მსგავსი სპეციფიკის ღონისძიებების მომსახურების გამოცდილება ჰქონდეთ, რათა მოულოდნელ სიტუაციებთან გამკლავება მარტივად და ეფექტურად შეძლონ.
ბიუჯეტი და ფასები - წვეულების დაგეგმვისას აუცილებლად უნდა გქონდეთ ბიუჯეტი გათვალისწინებული.
რესტორანი უნდა შეესაბამებოდეს თქვენს ფინანსურ შესაძლებლობებს და გონივრულ ფასებს გთავაზობდეთ.
მიუხედავად ამისა, გირჩევთ, არ დაზოგავთ ხარჯები იმაზე, რაც ნამდვილად მნიშვნელოვანია თქვენთვის - იქნება ეს კარგი მომსახურება, ფოტო-ვიდეო გადაღება თუ სტუმრებისთვის სასურველი სპეციფიკური კერძები.
ასეთ დროს, მნიშვნელოვანია ოქროს შუალედი იპოვოთ ხარისხსა და ფასს შორის.
თუ დაბადების დღის წვეულება ვიწრო წრეში, ლამაზი ბუნების ფონზე მოაწყოთ, “წისქვილი მცხეთაში” საუკეთესო არჩევანია. სივრცე ტერასებადაა მოწყობილი, რაც საშუალებას მოგცემთ მტკვრის, მთებისა და ჯვრის მონასტრის ხედებით დატკბეთ.
რესტორანში ასევე დაგხვდებათ ქართული ღვინის მარანი, რომელშიც სხვადასხვა ჯიშის ღვინის დაგემოვნებას შეძლებთ საკოლექციო საცავიდან.
სივრცე მშვენივრად მოერგება როგორც შედარებით ფართომასშტაბიან წვეულებებს, ისე შედარებით მცირერიცხოვან ღონისძიებებს. რესტორნის შიდა დარბაზი 120 ადამიანზეა გათვლილი, ხოლო ღია ტერასა კი 75-ზე. მაგრამ მცხეთის რესტორნის გამორჩეული და ყველაზე მიმზიდველი ტერიტორია მცირე მეგრული ოდაა, რომელიც 15 ადამიანზეა გათვლილი. აქ შეძლებთ მოკლე დროით ნამდვილ დროში მოგზაურად იგრძნოთ თავი.
დამატებითი სერვისები - გაითვალისწინეთ, სხვა რა მომსახურებებია საჭირო თქვენი წვეულებისთვის და დარწმუნდით, რომ რესტორანს მისი შემოთავაზება შეუძლია თქვენთვის.
ეს შეიძლება იყოს ფოტო-ვიდეო გადაღება, ბენდის პერფორმანსი ან განათება.
რესტორანი კორპორაციული ღონისძიებებისთვის ამ კრიტერიუმის გათვალისწინებითაც უნდა შეარჩიოთ.
“წისქვილის” მენიუ წვეულებისთვის
რესტორან "წისქვილის" მენიუ იდეალურია ნებისმიერი გემოვნების სტუმრისთვის.
მრავალფეროვანი მენიუ სტუმრებს როგორც ცხოველურ, ისე ვეგანურ კერძებს სთავაზობს. ეს კი, თავის მხრივ, ინკლუზიურ გარემოს ქმნის დაწესებულებაში.
რესტორნის ინტერიერი და გარემო კი კომფორტულია როგორც მცირე, ისე დიდი ზომის შეკრებებისთვის. დახვეწილი და ელეგანტური დიზაინი სასიამოვნო ატმოსფეროს ქმნის სტუმრებისთვის, ხოლო პროფესიონალი პერსონალი ყოველთვის მზად არის თქვენს მოთხოვნებს უპასუხოს და უზრუნველყოს მაღალი ხარისხის სერვისი.
თუ მცირე ზომის წვეულების მოწყობა თბილისთან ახლოს გსურთ, "წისქვილი წყნეთში" იდეალურ ადგილს წარმოადგენს ქალაქური ცხოვრების დროებით უკან მოსატოვებლად და ბუნებით დასატკბობად. რესტორანი ყველა სეზონზე გამორჩეულია თავისი ადგილმდებარეობით.
მას განსაკუთრებით საინტერესოს კი საღამოები მუსიკალურ-ქორეოგრაფიული პროგრამა ხდის. სამშაბათიდან კვირის ჩათვლით, 19:30-დან 22:00 საათამდე, მუსიკალური ჯგუფი "ტრიო" სტუმრებისთვის ქალაქურ სიმღერებს ასრულებს, რაც განსაკუთრებულ ელფერს სძენს არსებულ გარემოს.
თუ გსურთ, რომ თქვენი ღონისძიება დაუვიწყარი და წარმატებული იყოს, რესტორანი "წისქვილი" საუკეთესო გადაწყვეტილებაა. ამიტომ, აირჩიეთ "წისქვილი" თქვენი მომდევნო წვეულებისთვის ან კორპორაციული საღამოსთვის და მიიღეთ დაუვიწყარი გამოცდილება.
სხვა სიახლეები
საუკუნეების განმავლობაში ქართული სუფრა გაცილებით უფრო მეტი იყო, ვიდრე უბრალოდ სადილი ან ვახშამი. ეს ერთგვარი ტრადიცია, სადაც ოჯახის წევრები და მეგობრები იკრიბებიან, დიდი მაგიდის გარშემო შემოსხდებიან , გემრიელ ტრადიციულ კერძებს მიირთმევენ, ბავშვობის ისტორიებს იხსენებენ და მრავალჟამიერსაც იმღერებენ.
მიუხედავად იმისა, რომ ქაბაბის დაგემოვნებას ბევრ რესტორანში შეძლებთ, ხარისხიანი კერძის მოძებნა ხშირად გამოწვევაა. განსაკუთრებით მაშინ, როცა ხორცის ხარისხი, მომზადების მეთოდი და ინგრედიენტების შერჩევა გადამწყვეტ როლს თამაშობს.
გემრიელად მომზადებული გრილის კერძები და ქართული ავთენტური გემოები, გერმანული, ავსტრიული, ჰოლანდიური და ჩეხური ლუდის ფართო არჩევანი, უმაღლესი ხარისხის სერვისი, გამორჩეული გარემო და ცოცხალი მუსიკა.
მათ, ვისაც სურდა სვეტიცხოვლობის აღნიშვნა და ქალაქგარეთ დასვენება, შესანიშნავი გარემო, განწყობა და უგემრიელესი კერძები დავახვედრეთ მცხეთის „წისქვილში“.
თუკი მყუდრო ატმოსფეროსა და მაღალი ხარისხის სამზარეულოს ეძებთ, მაშინ ლუდის მოედანს აუცილებლად უნდა ესტუმროთ.
არ გამოტოვოთ ორდღიანი ლუდის დღესასწაული!
სტუმრებმა დაუვიწყარი დღეები გაატარეს შემოდგომის ნობათით და უგემრიელესი კერძებით სავსე ეზოში, სადაც ქართული სტუმართმოყვარეობა და საუკეთესო განწყობა ჰარმონიულად ერწყმოდა ერთმანეთს.
საქართველოს კულტურული მემკვიდრეობა, რომელიც საუკუნეების განმავლობაში ყალიბდებოდა, თავისი მრავალფეროვნებითა და სიღრმით გამოირჩევა, რომლის მთავარ კომპონენტებს ტრადიციული ცეკვა და სიმღერა წარმოადგენს.
საქართველო ცნობილია როგორც ღვინის წარმოშობის ადგილი. არქეოლოგიური გათხრები ადასტურებს, რომ ამ ტერიტორიაზე ღვინის წარმოება დაახლოებით 8000 წლის წინ დაიწყო. ეს ფაქტი მეღვინეობის ისტორიაში ქვეყანას განსაკუთრებულ ადგილს ანიჭებს.
ქართული ტრადიციული სამზარეულო როგორც ინგრედიენტების, ისე გემოების მრავალფეროვნებით გამოირჩევა. მაგრამ, ალბათ, გაგიკვირდებათ თუ გეტყვით, რომ ეს კერძები კულტურის, ცხოვრების წესისა და ისტორიის ასახვაცაა .აჭარული ხაჭაპური ამის ნათელი მაგალითია.
თუ ჯერ კიდევ ფიქრობთ რა ნახოთ თბილისში და სად გამოცადოთ ქართული სტუმარ-მასპინძლობა, გეტყვით, რომ საქართველოს დედაქალაქი, ისტორიული და კულტურული ძეგლებით მდიდარი ადგილია, სადაც ავთენტური ქართული კულინარიული გამოცდილების მისაღებად აუცილებლად ,,წისქვილი ჯგუფის” რესტორნებს უნდა ესტუმროთ.
ამ დღის აღსანიშნავად რესტორნის ეზო განსაკუთრებულად მოეწყო სტუმრებისთვის ულამაზესი დეკორაციებით, თითოეული კუთხე ფოტოგადაღებისთვის იდეალურად იყო მომზადებული, რაც ღონისძიებას კიდევ უფრო მომხიბვლელ და დასამახსოვრებელ ატმოსფეროს სძენდა.
ქართული სამზარეულო გამოირჩევა თავისი მდიდარი ისტორიითა და უნიკალური გემოებით. ქართული სუფრის ყველაზე ცნობილი კერძები ასახავს ერის კულტურას, ტრადიციებს და ცხოვრების წესს. თითოეული კერძის უკან დგას ისტორია, რომელიც მჭიდრო კავშირშია ქართული კულტურის სხვადასხვა ასპექტთან - დაწყებული რელიგიური დღესასწაულებით, დამთავრებული ყოველდღიური ცხოვრების წეს-ჩვეულებებით.
წვეულებები და კორპორაციული საღამოები მნიშვნელოვანი ღონისძიებებია ჩვენს ცხოვრებაში, რომლებიც განსაკუთრებული ფორმით უნდა აღინიშნოს. იქნება ეს დაბადების დღე, იუბილე, ქორწილი, ნიშნობა თუ კორპორაციული ღონისძიება - ყველა მათგანი სრულყოფილ დაგეგმვას მოითხოვს, რათა სტუმრებმა დროის სასიამოვნოდ გატარება შეძლონ.
ზაფხულის სიცხეების დადგომასთან ერთად სულ მეტი ადამიანი დგება გამოწვევის წინაშე — იპოვოს კომფორტული ადგილები ნაცნობ-მეგობრებთან შესახვედრად..
„წისქვილი ჯგუფმა“ კიდევ ერთი ახალი რესტორანი – „წისქვილი ტერასა“ გახსნა, რომელიც სტუმრებს დღეიდან უმასპინძლებს. ის თბილისში, ზვიად გამსახურდიას სანაპიროზე, N80-ში მდებარეობს და წარმოადგენს „წისქვილის“ რიგით მე-8 რესტორანს.
თავდაპირველად „წისქვილი“ 100 სტუმარზე გათვლილ რესტორანს წარმოადგენდა, რომელიც ბელიაშვილის ქუჩაზე, 2002 წელს აშენდა. იმ დროს ამ ტერიტორიაზე ტრანსპორტიც კი არ დადიოდა, ამიტომ არავის სჯეროდა, რომ რამდენიმე წელიწადში ის ამ მასშტაბის კომპლექსად იქცეოდა. თავდაპირველად იყო „ეთნო წისქვილი“, რომელიც დღემდე უცვლელად ინარჩუნებს ნდობასა და ხარისხს, შედეგად კი, ურყევი პოზიცია უჭირავს ბაზარზე.
ქართული სუფრის ერთ-ერთი ყველაზე გამორჩეული კერძი მწვადია. მისი ისტორია საუკუნეებს ითვლის.
თუკი უწინ რესტორანსა და კაფეში წასვლა უფრო აქტუალური იყო და ამისათვის საკმარისი თავისუფალი დროც არსებობდა, დღეს ჩქარი და მეტად დაკავებული რეჟიმიდან გამომდინარე, ზოგჯერ მომხმარებლები კერძების სახლში გამოძახებას ამჯობინებენ.
ბოლო წლებში მსოფლიოში ვეგეტარიანული და ვეგანური კვება სულ უფრო და უფრო პოპულარული ხდება.
მთავარი იდეა, ქართული კუთხეების კულტურის, ფოლკლორის, ქორეოგრაფიის, ღვინის და გასტრონომიის უკეთ გაცნობა და პოპულარიზაციაა, როგორც ქართველი, ისე უცხოელი სტუმრებისთვის.
საქართველო ერთ-ერთ უნიკალურ გასტრონომიულ ადგილადაა აღიარებული. დედაქალაქი თბილისი კი საუკუნეების განმავლობაში სავაჭრო და კულტურული ცენტრი იყო, რამაც მნიშვნელოვნად შეუწყო ხელი მდიდარი და მრავალფეროვანი კულინარიული ტრადიციების ჩამოყალიბებას.
ხინკლის ისტორია საქართველოს მაღალმთიან ნაწილში, კერძოდ კი ფშავსა და თუშეთში იწყება.
ოჯახთან ერთად რესტორანში გასვლა დროის ერთად გატარების, დასვენებისა და ახალი გემოების აღმოჩენის ერთ-ერთი საუკეთესო გზაა.
უცხოელი სტუმრებისთვის, „წისქვილი“ -ს ყველა რესტორანი არის ერთ-ერთი აუცილებლად სანახავი ადგილი თბილისსა თუ მის შემოგარენში.
„წისქვილის“ რესტორნების ქსელს ბოლო წლებში ქალაქგარეთ ახალი სივრცეები შეემატა: წყნეთი და მცხეთა.
ცოტამ თუ იცის, რომ „ეთნო-წისქვილს“ ხანგრძლივი, თანაც განვითარების ძალიან საინტერესო ისტორია აქვს. ყველაფერი 2002 წელს დაიწყო, დღეს სხვადასხვა ობიექტებით დატვირთული ეს ქუჩა, იმ დროს არც ინფრასტრუქტურულად იყო გამართული და არც ნორმალური საავტომობილო გზით გამოირჩეოდა.
თუ მცხეთის ტურს დაგეგმავთ და გადაწყვეტთ, რომ ჩვენს რესტორანში დააგემოვნებინოთ ტურისტებს ქართული ტრადიციული სამზარეულო
ხინკალი, მწვადი, ქაბაბი და სხვა ქართული ტრადიციული კერძები,ასევე გრილის მენიუ– ასეთია ლუდის მოედნის კერძების მცირე ჩამონათვალი, რომლებსაც მზარეულები თქვენ თვალწინ, ღია გრილზე დაამზადებენ.
ახალი წელივით კაშკაშა, სანახაობრივი და პომპეზური — ასეთ 31 დეკემბერს გვპირდება წისქვილის თეატრი. მულტიფუნქციურმა სივრცემ, რომელმაც სტუმრების გაოცება უკვე არაერთხელ მოახერხა, ახალი წლის ღამისთვის განსაკუთრებული და შთამბეჭდავი შოუ-პროგრამა მოამზადა. Broadway Nigh
მაშ ასე, გაიცანით რესტორანი „წისქვილი“ და მისი 10 გამორჩეული კერძი, რომლებიც უნდა დააგემოვნოთ, თუკი გსურთ, ქართულ ავთენტურ გემოებს ეზიაროთ.
თუშური ხინკალი და კერძები გრილზე — სტუმრები სპეციალურად ამ დღისთვის შექმნილი მენიუს დაგემოვნებას შეძლებენ. ასევე, მათ დახვდებათ პრემიუმ ლუდის ფართო ასორტიმენტი
წისქვილი ჯგუფის „თეატრისა“ და რია ქებურიას სახელოვნებო სივრცე Ria Bid-ის კოლაბორაციის შედეგად, პირველი ლაივ აუქციონი გაიმართება, რომელსაც სრულიად განსხვავებული ფორმატი ექნება.
30 სექტემბერსა და 1 ოქტომბერს რესტორან „წისქვილში“ მისულ სტუმრებს შემოდგომის განწყობა დახვდებათ. უგემრიელესი ნუგბარით სავსე ეზო, ნამდვილი ქართული კერძები, ფოლკლორული და ქორეოგრაფიული ნომრები – ეს მხოლოდ მცირე ჩამონათვალია იმისა, რასაც „წისქვილი“ თბილისობას დამსწრე საზოგადოებას შესთავაზებს
ავლაბარში, მულტიფუნქციურ საცხოვრებელ კომპლექსში — მოედანი, წისქვილი ბაზრის ახალი ფილიალი გაიხსნა, რომელიც ერთ სივრცეში უყრის თავს ქართული და ევროპული პროდუქციის ფართო ასორტიმენტს, ჯანსაღი პროდუქტებით დამზადებულ ნახევარფაბრიკატებსა და მზა კერძებს.
ამ შაბათ-კვირას, 1-2 ივლისს, „ქართული კუთხეების ფესტივალზე“ სტუმრების წინაშე რაჭის წარმომადგენლები წარდგებიან, გააცნობენ მათ თავიანთი კუთხის კულტურასა და უნიკალურ სამზარეულოს.
„ქართული კუთხეების ფესტივალი“ კიდევ ერთ გამორჩეულ რეგიონს, აჭარას უმასპინძლებს. აჭარის წარმომადგენლები სტუმრებს თავიანთ კულტურასა და სამზარეულოს წისქვილის ეზოში, 29 და 30 ივლისს წარუდგენენ.
მათ, ვინც Tbilisi Open Air-ისა და საყვარელ არტისტებთან შეხვედრისთვის ემზადება, ფესტივალზე კიდევ ერთი სასიამოვნო სიახლე ელის — ფესტივალს რესტორანი წისქვილი შეუერთდა.
წისქვილის ეზოში მოეწყობა მასტერკლასებიც და მსურველები მზარეულებთან ერთად გამორჩეულ მეგრულ კერძებს მოამზადებენ. სტუმრებს დახვდებათ გამოფენა-გაყიდვაც, სადაც შეძლებენ დაათვალიერონ და შეიძინონ სვანეთიდან ჩამოტანილი პროდუქცია და ქართული კომპანიების ადგილობრივი ნაწარმი.
„ქართული კუთხეების ფესტივალი“ წისქვილის ეზოში გურიის დღეებით გაგრძელდება. გურიის წარმომადგენლები თავიანთ კუთხეს სტუმრებს 15 და 16 ივლისს წარუდგენენ.
შაბათ-კვირას, 10-11 ივნისს, წისქვილის ეზოში მისულ სტუმრებს ამჯერად კახეთის წარმომადგენლები უმასპინძლებენ, წარუდგენენ მათ თავიანთ ავთენტურ ფოლკლორსა და ქორეოგრაფიას და გაუმასპინძლდებიან კახური ღვინითა და კერძებით.
3-4 ივნისს, წისქვილის ეზოში სვანეთის დღეები მოეწყო. სტუმრებმა ორი დღის განმავლობაში დააგემოვნეს გამორჩეული სვანური კერძები, გაეცვნენ კუთხის ფოლკლორსა და ქორეოგრაფიას და მონაწილეობა მიიღეს მრავალფეროვან აქტივობებში.
3 და 4 ივნისს, წისქვილის ეზოს სტუმრები, „ქართული კუთხეების ფესტივალის“ ფარგლებში, ამჯერად სვანეთში იმოგზაურებენ, გაეცნობიან მის კულტურასა და დააგემოვნებენ სვანური სამზარეულოს გამორჩეულ გემოებს. სვანეთი, იმერეთის შემდეგ, მეორე კუთხეა, რომელსაც „წისქვილი ჯგუფი“ ქართველ და უცხოელ სტუმრებს წარუდგენს.
20-21 მაისს, წისქვილმა იმერეთს უმასპინძლა. ორი დღის განმავლობაში სტუმრებს შესაძლებლობა ჰქონდათ გამორჩეული ფოლკლორული სიმღერებით, ქორეოგრაფიული ნომრებითა და კერძებით გაეცნოთ საქართველოს ეს კუთხე და მონაწილეობა მიეღოთ სხვადასხვა აქტივობაში.
20 მაისს, წისქვილის ეზოში „ქართული კუთხეების ფესტივალი“ იმერეთის დღეებით გაიხსნება და ქართველ და უცხოელ სტუმრებს იმერეთის ავთენტურ კულტურასა და გასტრონომიას გააცნობს.
„ქართული კუთხეების ფესტივალი“ „წისქვილი ჯგუფის“ მორიგი ინიციატივაა, რომელიც მიზნად ქვეყნის კუთხეების კულტურის, ფოლკლორის, ქორეოგრაფიისა და გასტრონომიის პოპულარიზაციას ისახავს.
The Show-ს 400-მდე მოწვეული სტუმარი დაესწრო. წარმოდგენის პარალელურად მათ გაუმასპინძლდნენ ვახშმითაც, რომლისთვისაც კერძები „თეატრის“ ბრენდ შეფის, ალექს ნათაძის ხელმძღვანელობით სპეციალურად ამ დღისთვის შეიქმნა.
„წისქვილი ჯგუფმა“ ბელიაშვილის ქუჩაზე, ახალი კონცეფციის სივრცე – „თეატრი“ გახსნა. დარბაზი სცენისა და პავილიონისგან შედგება, რომელიც ყველანაირი სტილისა და ჟანრის ღონისძიებას უმასპინძლებს. ღონისძიებებზე დასწრების პარალელურად კი, სტუმრებს ვახშმითაც გაუმასპინძლდებიან.
27-28 ოქტომბერს რესტორანმა „წისქვილმა“ ლუდის მოედანზე ორდღიან ლუდის ფესტივალს უმასპინძლა. სტუმრებმა პრემიუმ ხარისხის ლუდი – გერმანული ვარშტაინერი და შოფერჰოფერი, ჰოლანდიური გროლში და ჩეხური პილსნერი დააგემოვნეს. ფესტივალის ფარგლებში, ისინი ნახევარ ფასად გაიყიდა.
28 ოქტომბერს, საქართველოში პირველად FIABCI-Georgia-სა და Property Georgia-ს ორგანიზებით უძრავი ქონების პროექტების პირველი ეროვნული დაჯილდოება – FIABCI-Georgia Prix d’Excellence Awards 2022 გაიმართა.
მათ, ვისაც ხარისხიანი ლუდიც უყვართ და მისი თანხლებით გართობაც, წინ ორდღიანი დღესასწაული ელის. 27-28 ოქტომბერს, წისქვილში, ლუდის მოედანზე ლუდის ფესტივალი გაიმართება, სადაც მრავალფეროვან გასართობ აქტივობებსა და ცოცხალ მუსიკასაც შემოგთავაზებენ.